Biobrændsel populært i det Nordjyske

Nordjyske brænde og træpillerVi har i løbet af de senere år set en markant stigning i nordjyder som benytter sig af biobrændsel som f.eks. træpiller, briketter og træ brænde. På trods af at de fleste i Nordjylland har fjernvarme er der alligevel sket en stigning i antallet som benytter sig af biobrændsel. En af grundene til dette er at flere og flere især landmænd er gået over til træpiller frem for de gamle olie fyr da olie priserne er steget en hel del over de senere år. Den anden grund er at flere som bor i lejlighed eller moderne parcelhuse vælger at få installeret en pejs, ikke blot som et supplement til den primære varmekilde, men bestemt også for hyggens skyld. Vi nordjyder elsker at side foran pejsen med en kold øl og nyde synet og lyden af flammerne på en kold efterårs aftens.

Fordele ved biobrændsel

Fordel ved at benytte biobrændsel til at varme op med er at det forurener mindre end gas, olie og El. Det udleder mindre CO2 under afbrænding og så er det billigere at benytte. Sammenlign f.eks. hvor meget varme du får for en palle træpiller sammenliget med olie for samme pris, så vil du hurtigt se at det klart kan betale sig at fyre med træpiller.

Ulemper ved biobrændsel

Ulemperne der i mod, er at det ofte kræver ekstra plads at opbevare sit brænde, f.eks. i form af en brændestabel eller ekstra rum til opbevaring af briketter eller træpiller. Der kræver noget mere vedligeholdelse i form af påfyldning og rengøring end gas,olie og el gør.

Da vi ved at Nordjyder jo er et sparsommeligt folkefærd som ikke har noget i mod at lave lidt for at spare penge, er det ikke noget af sige til at vi har set en stigning i nordjysk biobrændsel da os Nordjyder jo hellere vil fylde lidt ekstra træpiller på nu og da frem for at skulle bruge de ekstra penge på andre former for opvarmning. En trend som vi se mere og mere af her de næste par år, det er helt sikkert. Nu burde du have en lidt bedre ide om hvorfor biobrændsel populært i det Nordjyske.

Kilde: http://www.traepillersjaelland.dk/biobraendsel/nordjysk-biobraendsel/