Nabolevering af brænde

boegebraendeJeg gjorde en rigtig god handel på lidt brænde her forleden. Her om vinteren er min primære varmekilde den store brændeovn jeg har i stuen. Mit oliefyr i kælder er simpelthen for dyr i drift til, hvis det skal bruges til opvarmning af hele hjemmet, derfor foretrækker jeg opvarmning med brænde og briketter til underetagen. Normalt betaler jeg omkring 2.2+0 kroner for en palle briketter og omkring 2.100 for en palle med ovntørret bøgebrænde. Jeg bruger lige under en palle om måneden, så for mig kan det ofte godt betale til at slå til når jeg falder over et godt tilbud på briketter eller noget billig brænde. Derfor var jeg også temmelig overrasket da jeg stødte på konceptet nabolevering hos kvalibrænde.

Hvad er nabolevering

Nabolevering går kort og godt ud på at du går sammen med nogle stykker på vejen, og i ligger så en fælles ordre og betaler samlet. Derefter får i leveret til hver jeres dør. På den måde er det muligt at få de gode rabat priser, og stadig få leveret sit brænde eller briketter lige til døren. F.eks. gik jeg selv sammen med min nabo, og Lars Peter nede fra enden af vejen, da jeg ved han også bruger en formue på brænde hver vinter. Vi lagde en samlet ordre på 10 paller ovntørret bøgebrænde og opnåede dermed en besparelse på 330 kroner per palle, eller i alt en besparelse på 3300 for denne ordre. Jeg tog så de 3 paller, min nabo Ulrick 2 paller og Lars Peter snuppede de sidste 5 paller. Det er mere rabat end jeg før har set på disse typer af brændesider. Du kan læse mere om nabolevering herinde på brændeinfo

Andre måder at få billig brænde på

Dette er selvfølgelig ikke den eneste måde at få nogle billige briketter eller brænde på, så lad os tage et kik på hvilke andre muligheder du har, hvis du ønsker at spare penge på din varme regning.

Tilmeld dig nyhedsbreve

Ofte sender forhandlerne de gode tilbud ud på nyhedsbrev. Så er du tilmeldt nyhedsbrevet hos dine favorit forhandlere, så vil du næsten altid modtage besked, når de har udsalg eller andre gode tilbud. Slå man til her, frem for at vente til når kulden først er over en, så kan der være gode penge at spare.

Køb stort ind

Mange forhandlere tilbyder store mængde rabatter, så har man plads til det, vil det ofte kunne betale sig at købe et større parti ind. Evt. overvej at gå sammen med nogle naboer og benyt dig af de steder der tilbyder nabolevering.

Køb frisk brænde om foråret

Enkelte forhandlere tilbyder også salg af frisk brænde. Det vil sige træ som endnu ikke er tørt og dermed klar til at fyre op med. Har man plads til det, så kan man spare en del ved at købe disse typer af træ, og så selv lade det ligge og tørre op sommeren over.

Køb kvalitets briketter

Umiddelbart lyder det måske ikke som et spare råd, men ofte er der faktisk penge at spare ved at købe kvalitets træbriketter, frem for de helt billige briketter. Grunden til dette, er at dem i høj kvalitet ofte har en bedre brændværdi,og du dermed får mere varme for pengene. Men igen, dette afhænger af hvor stor forskellen er i pris. Koster de gode briketter, f.eks. 20% mere, men du kun får 15% mere varme ud af dem, så kan det ikke betale sig.. Er prisen derimod kun 10% højrer, så vil du med fordel kunne købe de gode og dyre briketter, og alligevel spare penge på din varme regning.