Hvad er business intelligence?

dashboard til erp og bi systemerVi har lige fået nyt EDB system her i Fjellerup Borgerforening og som noget rigtig smart har systemet en indbygget business intelligence funktion. Det lyder rigtig smart men hvad er det lige og hvordan kan vi her i Fjellerup få mest muligt ud af det?

Business intelligence eller BI, er en samlebetegnelse, der refererer til en bred vifte af software-applikationer, der anvendes til at analysere en organisations rå data. BI som en disciplin består af flere beslægtede aktiviteter, herunder data mining, online analytical processing, forespørgsler og rapporter.

Virksomheder bruger BI til at forbedre beslutningsprocessen, reducere omkostningerne og identificere nye forretningsmuligheder. BI er mere end blot virksomhedernes indberetninger og mere end et sæt af værktøjer til at lokke data ud af virksomhedssystemer. It-chefer bruger BI til at identificere ineffektive forretningsprocesser, der er modne til re-engineering.

Med dagens BI-værktøjer, kan business folk hoppe i og begynde at analysere data selv, i stedet for at vente på det til at køre komplekse rapporter. Denne demokratisering af adgangen til oplysninger hjælper brugerne back up-med hårde tal-forretningsmæssige beslutninger, der ellers ville være baseret udelukkende på mavefornemmelse og anekdoter.

Selvom BI lover godt kan implementeringer blive plaget af tekniske og kulturelle udfordringer. Ledere er nødt til at sikre, at de data fodring BI-applikationer er ren og konsekvent, så brugerne har tillid til det.

Hvilken slags virksomheder bruger BI-systemer?

Restaurant kæder såsom Hardees, Wendy er, Ruby tirsdag og TGI Fredagens er storforbrugere af BI-software. De bruger BI til at træffe strategiske beslutninger, såsom hvilke nye produkter for at tilføje til deres menuer, som retter at fjerne, og som underpræsterende butikker til at lukke. De bruger også BI af taktiske spørgsmål såsom genforhandling med mad leverandører og identificere muligheder for at forbedre ineffektive processer som f.eks. hos visse producenter af fødevare og kostumer. Fordi restaurant kæder er så operationer-drevet, og fordi BI er så central for at hjælpe dem køre deres virksomheder, de er blandt de elite gruppe af virksomheder på tværs af alle brancher, der er rent faktisk får reelle værdi af disse systemer.

Læs om: Få succes med online salg af kostumer

Et afgørende element i BI-business analytics-is roligt afgørende for succes for virksomheder i en bred vifte af industrier, og mere berømt afgørende for succes for professionelle sportshold såsom FCK, Boston Red Sox, Oakland As og New England Patriots for at nævne et par stykker.

Med en analytisk tilgang, lykkedes Patriots at vinde Super Bowl tre gange i fire år. Teamet anvender data og analytiske modeller omfattende, både på og uden for banen. Dybdegående analytics hjælpe holdet at vælge spillere, og holde sig under NFL salary cap. Patriots trænere og spillere er kendt for deres omfattende undersøgelse af vildt film og statistik, og Coach Bill Belichick læser artikler af akademiske økonomer på statistiske sandsynligheder for fodbold resultater. Uden for banen, bruger holdet detaljerede analyser til at vurdere og forbedre “total fan oplevelse.” Ved hver hjemmekamp, ​​for eksempel 20 til 25 mennesker har konkrete opgaver at gøre kvantitative målinger af stadion mad, parkering, personale, badeværelse renlighed og andre faktorer.

I detailhandelen bruger Wal-Mart enorme mængder af big data og kategori analyser til at dominere branchen. Harrahs har ændret grundlaget for konkurrencen i spil fra bygning megacasinos til analytics omkring kundeloyalitet og service. Amazon og Yahoo er ikke bare e-handels-websteder, de er ekstremt analytisk og følge en “test og lær” tilgang til erhvervslivet ændringer. Capital One kører mere end 30.000 eksperimenter om året for at identificere attraktive kunder og komme med relevante kreditkort tilbud eller tilbud på lån. Næsten alle større virksomheder i disse dage benytter sig af en eller anden form for BI, DSS eller ERP reporting. Nu er så mange af de mindre virksomheder og foreninger så også sprunget med på vognen og opdaget at de også kan få stor glæde af disse typer af dashboard systemer.

Du kan læse mere om Business Intelligence, ERP Reporting og Dashboard ved at klikke på en af siderne under kilder.

Kilder: